Diafonların Önemi ve Türleri Nedir?

Diafonların Önemi ve Türleri Nedir?

Video Interkom (Diafon) sistemleri, ses ve video sinyallerini iletmek, almak bunu bununla birlikte kapıyı açmak amacıyla tasarlanmış çift yönlü iletişim sağlayan elektronik cihazlardır.

Bunun yanı sıra, daireler arası iletişim kurulmasını, güvenlik ile görüşme yapılmasını sağlar. Görüntülü diafonlar kendinizi güvende hissetmenize olanak sağlar.

Interkom (Diafon) Sistemleri: Kurulum yapılacak konumlar arasında kablo kullanabilecek bir imkân varsa, kablolu bir sistem size daha fazla lokal güvenlik sağlar ve yakın sistemlerdeki olası parazitleri ortadan kaldırır. Bu sistemlerle kullanılabilecek CCTV(4+1), Cat-5/6 gibi farklı kablo tipleri bulunmaktadır. Bir görüntülü interkom (diafon) sistemi düşünüyorsanız, kablolu bir sistem en iyi çözüm olabilir.

Villa Tipi Görüntülü Interkom (Diafon): Bu sistemler sesli, kameralı bir zil paneli ve bu zil paneli ile iletişim kurabilen bir iç monitöre sahiptir. Bazı sistemler paralel bağlantı ihtiyacından dolayı birden fazla iç monitöre sahip olabilir. Uzak mesafelerde parazit olmadan video göndermenin zorluğu ve stabilizasyonu göz önüne alındığında, çoğu sistem kablolu görüntülü diafon (villa set) sistemlerinden oluşmaktadır.

Apartman Tipi Görüntülü Interkom (Diafon): Bu tür sistemler giriş kapısında bir zil paneline veya sistem gereksinimine göre ziyaretçiyi görebilecek sayıda birden fazla zil paneline sahip olabilir. Ziyaretçi dairenin numarasını tuşlar ve arama sağlanır, ev sahibi ziyaretçinin görüntüsünü alır, dilerse çağrıyı cevaplar ve sesli iletişim sağlar, ardından kapının kilidini açmak için kilit aç düğmesine basabilir, dilerse çağrıyı sonlandırabilir.

Kendinizin ve sevdiklerinizin güvenliği için diafon taktırın.

Etiketler: diafon önemi-çeşitleri
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR