Trafik Malzemeleri Nelerdir?

Trafik Malzemeleri Nelerdir?

Günün büyük kısmında yollarda güvenli bir şekilde yolculuk edebilmek için yoldaki tehlikeleri en aza indirmek ve olan tehlikeler için yol güvenliğini sağlamak çok önemlidir. Bunun için gerekli önlemler alınmış ve kurallar getirilmiştir. Emniyetli bir trafik için kullanılan trafik malzemeleri sürücü ve yayanın karşılaşabileceği durumlarda, uyulması gereken kuralları ve tehlikeleri bilgi verici bir şekilde aktarır. Sürücüler olarak sizler de ne gibi problemlerle karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Bunun için her ihtimali düşünerek önceden tedbirli olmalısınız.

Öncelikle her araçta bulunması gereken temel trafik malzemeleri yangın söndürücü tüp ve ilk yardım çantasıdır. Olabilecek bir kaza sonrasında çıkma ihtimali olan yangın durumu ve hayati önem taşıyan ilk yardım çantası ihtiyaç halinde hayat kurtarıcı bir rol üstlenebilir. Önlem olarak mutlaka bu iki malzemeyi bulundurmalısınız.

Genel olarak trafik malzemelerinin yapı malzemesi plastiktir. Esnek olmasına dikkat edilir, böylece darbelerde kırılmaz ve darbe veren aracın da çok fazla hasar almasını önlenir. Turuncu renk ağırlıklı kullanılmaktadır. Fosfor özelliği sayesinde geceleri far ışığında parlayarak sürücülerin fark etmesini sağlar. Trafik malzemelerinin amacı, can kurtarıcı olmasıdır. Trafikteki yayalar ve sürücüleri uyaran ve yönlendiren bu ürünler sayesinde trafik kazaları azalmakta, yayalar ve sürücüler daha dikkatli olmaktadır.

Trafik malzemeleri; huni, duba, trafik konisi, trafik uyarı direği, dubalı uyarı dikmesi reflektifli, trafik güvenlik aynası, kolon köşe koruyucuları, hız sınırlayıcı yol kasisleri, hız sınırlayıcı yol kasis kapağı, kauçuk şaseli yol kasisi, solar yol işaretleme butonları, kedi gözlü yol butonu yuvarlak, uyarı levhası, lamba levha takma aparatı, zincir klipsi, yivli soket koncası, plastik zincirler, şerit ayırıcı delinatör, uyarı lambasıdır. Kaliteli hammadde kullanılarak üretilen bu malzemelerimiz ile yol güvenliğinin sağlanması noktasında hizmet sunmaktayız.

Etiketler: trafik malzemeleri
Nisan 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR