Elektrik Tamiri Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elektrik Tamiri Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evdeki ampulleri değiştirmek, sarkan prizleri ve düğmeleri onarmak için usta çağırmaya artık gerek yok! Kendi imkanlarınızla ve belirli başlı elektrik aletleriyle elektrik onarım işlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Her ne kadar kendi başımıza altından kalkabileceğimiz, herhangi bir ustaya ihtiyaç duymadığımız işler olsa bile; elektrik teçhizatı ile ilgili işler birçok risk ve tehlike barındırır. Bu sebeple elektrikle ilgilenirken muhakkak gerekli önlemleri almalı ve iş süresince dikkatli olmalıyız.

Elektrik tesisatı üzerindeki tamir işlerinde doğru ve kaliteli malzeme seçimine dikkat edilmelidir. Kabloların mekanda kullanılacak elektrikli eşyaların gücünü kaldırabilecek kapasitede olması, kaliteli priz ve anahtarların kullanılması gerekmektedir. Yenilenen bir elektrik tesisatında ise yıpranmış kablolar mutlaka değiştirilmeli, bağlantılar bittikten sonra en az 2 kez kontrol yapılmalı, elektrik kaçağı olmadığından emin olunmalıdır.

Evde elektrik arızasını tespit edip onarmak için de başlıca kuralımız güvenlik olmalı. Şalterleri indirdiğinizden emin olduktan sonra şalteri indirdiğiniz prizi kontrol kalemiyle kontrol edin. Mümkünse kalın eldiven kullanın. Sağlam saplı bir pense tercih edin. Pense, tornavida, kontrol kalemi gibi aletleri kullanırken elinizi kauçuk plastik olan yerin dışına taşırmadan düzgün bir şekilde aletleri tutmaya çalışın.

Şaltere ve elektrik panolarına müdahaleden kaçının. Binanızdaki yüksek voltajlı akımlara kesinlikle dokunmayın. Panoların içinde bulunan elektrik voltajı ile evin şalterden sonrası gelen elektrik akımı aynı değildir. Elektrik saatinin bulunduğu panodaki elektriğe dokunmamanızı ve görevliler haricinde müdahale etmeninizi öneririz.

         

Etiketler: elktrik tamiri
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR