Kompakt Şalter Nedir, Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kompakt Şalter Nedir, Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kompakt şalter olarak bildiğimiz; termik manyetik şalterlerdir. Termik manyetik şalterler termik ve manyetik koruma esaslı alçak gerilim kesicilerdir. Özel olarak ayarlanabilir olmasının avantajı ile, ayar sahasında şalter istenilen akım aralığına getirilebilmektedir. Termik manyetik şalterler sayesinde devrenin güvenliğini sağlayabilir yüksek aşırı akım ve kısa devre akımlara karşı korunabilirsiniz.

Kompakt şalterlerde kullanılan gövde malzemesi oldukça önemlidir. Kaliteli ürünler sayesinde şalterin yanma ve patlama ihtimali ortadan kalkar. Böylece sizlere devredeki yüksek akıma veya kısa devre akımlarına karşı herhangi bir risk oluşturmaz. Devre kesici olarak bilinen şalterlerin en önemli fonksiyonu devreyi açma ve kapama işlemlerinin yanı sıra olası kısa devre ve aşırı yük durumlarında koruma sağlamak amacıyla anahtarlama yapılmasıdır. Böylece olası tehlikelere karşı aldığınız üst düzey önlemler sayesinde riski en aza indirgersiniz.

Şalterler yapılarına, çalışma ortamlarına, gerilimlerine ve akım büyüklüklerine göre çeşitlilik gösterir. Kompakt şalterlerin ısıya bağlı termik koruma sağlaması ile kullanım alanı daha geniştir. Dünyaca ünlü markalarla kompakt şalter çeşitlerimizi sizlere sunuyoruz. Esem, Schneider, Siemens ve Sigma markalarımızla size uygun şalterin doğru adresi, can güvenliğiniz için en iyisi olmaya devam ediyoruz…

 

Etiketler: Kompakt Şalter
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR