Aydınlatma için Püf Noktalar

Aydınlatma için Püf Noktalar

Doğru ışık kaynağı, yaşam alanınıza bambaşka bir atmosfer kazandıran önemli detaylardan biridir. Zamanımızı geçirdiğimiz yaşam alanları; salonlar, oturma odaları, yatak odaları ve çalışma alanları için aydınlatma püf noktalarıyla sizlerleyiz.

Yaşam alanlarınıza hayat veren en önemli unsurlardan biri, aydınlatmaların kesinlikle doğru seçilmesidir. İç mekan dekorasyonlarının kullanıcıların ilgisini çekmesi için en önemli adımlardan birisi aydınlatma işleminin dekor ile uyumlu bir şekilde yapılmasıdır.

Beyaz renk boyalar veya eşyalar, ışığın yansıması konusunda oldukça etkili bir rol oynamaktadır. Bu durum gözetilerek beyaz renkte eşya ve boya seçilerek aydınlatma sistemlerinin yaymış olduğu ışığı ortama kolay bir şekilde dağıtabilirsiniz. Duvarlarınızda kullandığınız boyalar, ışığı yansıtacağından dolayı ortamı daha geniş göstermesini de sağlamış olursunuz. Böylelikle küçük odalar için daha ferah bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. İsterseniz cam, ayna gibi objeler de kullanarak ortamı daha da geniş gösterebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde dar, sıkıcı ortamlarınızı ferah ve geniş bir görünüme sahip olmasını sağlayarak dekore etmiş olursunuz.

İç mekan aydınlatmalarında tavan kısımlarına yerleştirilecek ledler ortama ışığın eşit olarak dağıtılmasını ve farklı bir ambiyansın oluşmasını sağlamaktadır. İç mekan aydınlatma çalışmaları yapılırken seçilen sıcak renkler ile ortamda bulunan nesnelerin renk uyumuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Ortamda oluşan bir renk karmaşası insanları rahatsız ederek gözlerini ağrıtabilir.

Mutfak aydınlatmalarını ise ağırlıklı olarak tezgah, masa gibi sık kullanılan bölgelerde yoğunlaştırabilirsiniz. Hangi tipte aydınlatma kullanırsanız kullanın, burada ampul seçimi önemlidir. Görüşünüzü engellemeyecek, gözlerinizi yormayan güçlü bir ışık tercih etmelisiniz. Mutfakta genellikle vurgu aydınlatmalar ön planda olur. Genel aydınlatmalar da yine yoğun olarak kullanılmalıdır.

Bol ışık ihtiyacı olan diğer bir yaşam alanı da banyolardır. Evden çıkmadan önce hazırlandığınız ve aynayla bolca haşır neşir olduğunuz bu alanda, genel aydınlatmalar faydalı olacağı gibi özellikle ayna çevresindeki vurgu aydınlatmalar da işlevsel olacaktır.

Birbirinden işlevsel aydınlatma seçenekleri için sitemize göz atabilirsiniz.

Etiketler: aydınlatma
Ocak 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR