Havalandırma fanı nedir, nerelerde kullanılır?

Havalandırma fanı nedir, nerelerde kullanılır?

Havalandırma fanı nedir, nerelerde kullanılır?

Havalandırma fanları basınç farklılıkları yaratarak havanın akışını sağlayan cihazlardır. Havalandırma fanı pervanesi sayesinde sıcak ya da soğuk havayı yer değiştirerek hava akışını sağlarlar. Bu sayede havanın temizlenmesini ya da serinletilmesini gerçekleştirirler.

Havalandırma fanı elektrik yardımıyla çalışır. Elektrik enerjisi ile alınan güç, fanın pervanelerine iletilerek pervane bu sayede statik ve kinetik

enerji sağlar.

Havalandırma fan çeşitleri nelerdir?

Fanlar kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösterir. Havalandırma fanları arasında en çok kullanılan fanlar şu şekilde sıralanmaktadır.

Aksiyel fan, sanayi tipi fan, kanal fanları, salyangoz fanlar, sanayi tipi vantilatörler, ev tipi vantilatörler, tavan vantilatörleri.
 

Havalandırma fanı nerelerde kullanılır?

Havalandırma fanı istenmeyen kirli, sıcak ya da soğuk havayı kapalı alanın dışına atmaya yarayan sistemlerdendir. Havalandırma fanları genellikle havalandırma kanalının girişinde kullanılır. Havalandırma fanının kullanıldığı yerler otoparklar, AVM’ler, hastaneler gibi havalandırma ihtiyacı olan yerlerdir.

Büyük alanlarda daha etkili çözümler sunacak olan fan çeşitlerinden birini seçerek kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Küçük alanlarda ise kolay çözümler sağlayan havalandırma ürünlerinden seçebilirsiniz. Örneğin vantilatörler evinizde sıcak yaz aylarında serinlemek için ideal bir seçenektir. Özellikle ev tipi vantilatörler kolay kullanımı ve hareket edebilen yapısı sayesinde sıkça tercih edilir.
Büyük, endüstriyel alanlar gibi yerlerde kullanımları olan havalandırma istemlerinin düzenli olarak bakımlarını yaptırdığınız takdirde daha uzun süreli kullanım imkanı sağlayabilirsiniz.

Elektro Hırdavat olarak, havalandırma fan çeşitlerini sitemizde uygun fiyata bulabilirsiniz…

Etiketler: Havalandırma fanı
Haziran 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR