İş güvenliği ekipmanları neden önemlidir?

İş güvenliği ekipmanları neden önemlidir?

İşçilerin çalışma ortamlarında güvenli bir şekilde çalışmaları için uygun ekipmanların kullanılması büyük önem taşır. Doğru yerde doğru iş güvenliği ekipmanları kullanmak kazaları büyük oranda engellemenize yardımcı olur.

İş sahalarında meydana gelecek tüm kaza ve riskler önceden alınacak olan tedbirler ile büyük oranda engellenebilir. İşçilerin güvenli ve sağlıklı bir biçimde çalışması için gerekli ortamın ve ekipmanların sağlanması kanun açısından da zorunludur.

İş güvenlik malzemeleri zorlu ve tehlikeli koşullarda çalışan işçilerin güvenliğini sağlamak amacı ile özel olarak tasarlanmaktadır. İnsan sağlığını korumak amaçlı hazırlanan ekipmanların fonksiyonel, konforlu ve dayanıklı yapıda olması oldukça önemlidir.

Çalışanların iş sahalarına göre özel olarak tasarlanmış olan malzemeler işçilerin performansını da yüksek oranda arttırır.

Ülkemizde iş kazalarında en çok yaralanan organ ayaklardır. Zemine temas eden tek nokta olması, elimizdeki malzemeyi düşürdüğümüzde üstüne düşmesi gibi etkiler nedeniyle ayaklarımız sürekli tehlike altındadır. Özellikle inşaat sektöründeki büyük iş gücü hacmi, iş güvenliği ayakkabısının önemini her geçen gün arttırmaktadır. Zira bu gibi sektörlerde hem zemin hem de yükler nedeniyle onlarca tehlike vardır.

Ayrıca metal sanayi, elektrik ve sıcak işlem yapılan işlerde de iş güvenliği ayakkabısı kullanmak ayakları büyük ölçüde korumaktadır.

Meydana gelebilecek herhangi bir olası iş kazası, işçinin hayatını tehlikeye atabilirken ayrıca firmaya büyük zararlar getirir. Zaman kaybı, günlük olarak kotanın altında kalmak ve işlerin geride kalması, firmanın maddi konularda zararı uğramasına sebep olabilir. Ayrıca güvenlik ön plana alınmazsa böyle bir durum olduğu zaman firmanın prestijine de büyük zararlar verebilir. O yüzden mutlaka doğru iş güvenliği ekipmanları kaliteli malzeme yapısı altında tercih edilmeli, işçi grubunun bu ürünleri her zaman kullanıp kullanmadıklarına da dikkat edilmelidir.

Etiketler: İş güvenliği ekipmanları
Mart 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR