Neden Led Ampul Kullanmalıyız?

Neden Led Ampul Kullanmalıyız?

Siz hala halojen ampul olarak bilinen eski tip ampullerden kullanıyorsanız, hem küresel ısınmanın artmasına hem de paranızın boşa akmasına sebep oluyorsunuz demektir. Halojen ampuller hem çok yüksek elektrik harcarlar hem de etrafa ciddi anlamda ısı yayarlar.

Her ne kadar adları "tasarruflu ampul" olarak adlandırılan CFL (Compact Fluorescent Lightbulb=Kompakt Floresan Ampül) ampuller halen sıklıkla kullanılıyor olsa da, Led Ampullerin verimliliği ve çevre duyarlılığı çok daha yüksektir.

LED ampuller son zamanlarda hem verimlilik açısından hem de görsel açıdan son zamanlarda tercih edilmeye başlanan ampul çeşitlerindendir. Led ampullerin yaygınlaşmasının en büyük sebeplerinden biri de fiyatlarının makul seviyelere gelmiş olmasıdır. Gerçek bir enerji tasarrufu yapmak ve çevreye verilen zararları minimuma indirmek isteyen herkesin değerlendirmesi gereken konumdadırlar.

LED, yani ışık saçan diyot, içinden elektrik akımı geçen yarı iletkenin ışık yayması ile çalışır. Değişik materyaller kullanılarak birçok renkte LED elde edilebilir.

LED ampuller ilk piyasaya çıktığında oldukça yüksek fiyatlarla karşımıza çıkmaktaydı. Şu anda ise tasarruflu ampuller ile nerdeyse aynı fiyatta veya tasarruf ampullerinden daha uygun fiyatlara sahipler.

Ampul alırken, sadece satın alma maliyetine değil uzun vadeli getirisine de bakmak lazımdır. Başlangıç olarak; teorikte halojen ampulün ortalama ışık ömrü 1500 saat iken led ampullerin ışık ömürleri 15.000 saate kadar dayanmaktadır. Yani aksi bir durum olmadıkça, ampul değiştirme sıklığı çok daha az olacağı için, satın alma maliyeti uzun vadede halojen bir ampul almaktan çok daha düşük olacaktır.

LED satın alırken güvenilir bir firmanın ürününü tercih edin. LED'li aydınlatma piyasası büyüdükçe pazarda pay kapmak isteyen firma sayısı yükseldi. Ancak ucuz diye tercih ettiğimiz bazı markalar gerçekten verimlilik açısından başarısızlardır.

Led ampul çeşitlerini sitemizden kolayca inceleyerek güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Etiketler: led ampul
Şubat 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR