Priz Nasıl Takılır?

Priz Nasıl Takılır?

Elektrik enerjisi ile çalışan cihazların elektrik şebekesine bağlanmasını sağlayan prizler, hem ev veya ofisimizin tamamlayıcı bir ürünü olarak kullanılmakta hem de elektrik enerjisi ile çalışan makinaların çalışmasını sağlamaktadır. 

Tamirat işlerine eliniz yatkınsa ve usta çağırma gibi bir imkanınız yoksa; öncelikle kişisel güvenliğinizi sağlamak zorundasınız. Öncelikle işe, ana sigortayı kapatarak başlamalısınız. Ana sigortayı kapatmanız hem kendinizi tehlikeye atmamanız hem de olası bir hasarla karşılaşmamanız için çok önemlidir. Kontrol kalemiyle elektrik akımının olmadığından emin olduktan sonra, takılı olan eski prizin ortasındaki vidayı sökün. Plastik aksamı dikkatlice çıkarın. Sabitleme vidasını da çıkardıktan sonra, gerdirme vidalarını da çıkarıp kablo vidalarını gevşetin. Bu sayede prizi duvardan başarılı bir şekilde ayırmış olacaksınız.

 

Yeni takacağınız prizinizin ortasındaki vidayı gevşeterek plastik aksamını ayırın. Daha sonra, ihtiyaç varsa kablo uçlarını priz yuvasına tam oturtmak için gerektiği ölçüde sıyırın. Gevşetmiş olduğunuz kablo vidalarını kabloları yerleştirdikten sonra iyice sıkmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra sabitleme vidalarını gevşetip prizi yuvasına dikkatlice oturtun. Vidaları tekrar sıkmanız halinde yeni prizinizin montajını tamamlamış olacaksınız. Bundan sonra tek yapmanız gereken, ana sigortayı açmak ve dikkatli bir şekilde prizin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek.

Uyarı: Elektrik montaj işleri, yetkili uzman kişileri tarafından yapılmalıdır.

Elektro Hırdavat’ın geniş ürün yelpazeli, farklı kablo uzunluklarına ve çeşitlerine sahip; led, kapak ve koruma özellikli A kaliteli priz çeşitlerini inceleyerek kolayca sipariş verebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: elektrik
Şubat 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR