Yat bakımı nasıl yapılır?

Yat bakımı nasıl yapılır?

Denizden ve güneşten vazgeçemeyenler, bu yıl hayallerindeki yaz tatilini gerçekleştirebilmek için teknede seyahat etme ve konaklama düşüncesine son derece sıcak bakıyorlar. Kalabalıklardan uzak, hijyen endişesi olmadan sevdiklerinizle baş başa kalabileceğiniz güzel bir tekne tatili fikri kulağınıza nasıl geliyor? Şimdiden heyecanlanıyor ve en güzel koyların tadını çıkarmak için sabırsızlanıyorsunuz. Peki ya teknenizin bakımını ve onarımını yapmış mıydınız?

Bu haftaki yazımızda sizlere yat bakımıyla ilgili püf noktaları aktaracağız.

Küçük ya da büyük tüm teknelerin bakıma ihtiyacı vardır. Düzenli tekne bakımı sayesinde uzun yıllar sorunsuz deniz yolculukları sizi bekliyor olacak. İlk işimiz düzenli olarak teknemizi yıkamak. Teknemizi her yolculuktan sonra temiz su ile durulayarak tuz kalıntılarından arındırmamız gerekmektedir. Yerel denizcilik ürünleri mağazalarından temin edilebilen uzun sopalı fırça ve sprey tabanca işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Teknemizin cilasını korumak için sadece teknelere özel sabun ve diğer temizlik malzemelerini kullanmamızda fayda vardır.


Aynı araçlarda olduğu gibi teknelerin de yağının değiştirilmesi gerekir. 4 zamanlı dıştan ve içten motorlar düzenli yağ değişimi gerektirirler. Yağ değişim sıklığı modellere göre farklılık gösterir fakat temel kural yağı her 100 motor saatinde veya en azından yılda bir kez değiştirmektir.


Uzun deniz yolcuklarında Elektro Hırdavat olarak yanınızdayız.

En kaliteli marin ürün çeşitlerine piyasaya göre uygun fiyat avantajından yararlanarak satın alabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Yat bakımı
Mayıs 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR